Travel

Wat te doen in Istanbul?

Istanbul is een enorm mooie stad in het noordwesten van Turkije. De stad telt met meer dan 15 miljoen bewoners het grootste inwonersaantal van Turkije. Het is echter niet de hoofdstad. Die eer is toebedeeld aan Ankara. Toch is Istanbul cultureel gezien weldegelijk de hoofdstad van het land. Niet voor niets trekt de stad jaarlijks de meeste toeristen naar het land. Maar wat zijn de dingen die je absoluut gedaan moet hebben in Istanbul? En hoe vlieg je op de beste manier naar Turkije vanuit Nederland. We vertellen het je in dit blog.

Hagia Sophia

Hagia Sophia is een van de belangrijkste uitjes tijdens je reis naar Istanbul. Niet voor niets is dit de best bezochte attractie van Istanbul, en eigenlijk ook van heel Turkije. Hagia Sophia is die kerk die je vaak in films of tijdschriften ziet als Istanbul daarin te zien is. Hagia Sophia is een voormalig Christelijk-Orthodoxe kerk. Het werd gebouwd in het jaar 532. Mustafa Kemal Atatürk bouwde het in de twintigste eeuw echter om tot moskee. Nu doet Hagia Sophia echter vooral dienst als museum, al zijn er nog wel diensten. Op die momenten gaat Hagia Sophia eventjes dicht voor de toeristen.

Kapali Carsi

Kapali Carsi staat ook wel bekend als de Grote Bazaar. Dit is de plek in Istanbul waar je al je geld kunt uitgeven aan de mooiste en meest traditionele Turkse producten. Denk aan Turks Fruit, mooie kleedjes en de sierlijkste kussentjes. Kapali Carsi telt meer dan 58 straten, allemaal bezaaid met winkeltjes. In totaal zijn er meer dan 1200 winkels te vinden in de Grote Bazaar. Nu is het natuurlijk even een stuk minder druk door corona, maar normaal gesproken werd Kapali Carsi bezocht door meer dan 250.000 mensen per dag.

Dolmahbahce paleis

Het Dolmabahce paleis is een prachtig paleis, pal gelegen aan de Bospurus. Het paleis was vroeger een soort statement van de bewoners. Zij uitten hun macht en rijkdom door te leven in dit prachtige paleis. Later woonde ook Atatürk in dit gebouw, dat nu dienst doet als museum.

Beste manier om naar Istanbul te vliegen

Er zijn heel veel luchthavens die vliegen op Istanbul. De beste manier om je Istanbul tickets te kopen is wat ons betreft om dat te doen via Triptime.nl. Hier vind je altijd de beste deals voor vliegtickets naar Turkije. Triptime heeft zich hier echt op gespecialiseerd, waardoor je er altijd vanuit kunt gaan dat je de beste prijzen vindt.

Zie meer

Louis

Mijn naam is Louis Hendrickxs. Met dit blog wil ik jou graag informeren en inspireren, met als doel om te te slaan. Zelf vind ik dat de mens vaak in de maling wordt genomen door bedrijven. Zo betalen we bijvoorbeeld veel meer bij een grote speler, terwijl een product veel goedkoper te verkrijgen is bij een kleinere partij. Op slatoe.be wordt je hierover geïnformeerd en voorkomt dit jou nooit meer!

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close