Overig

Personeelswerving

Momenteel zijn er in ons land veel niet vervulde vacatures. Bedrijven doen van alles om de openstaande vacatures op tijd op te vullen maar niet altijd met het gewenste resultaat. Bedrijven maken veelvuldig gebruik van recruiters om hun doel te bereiken. Een recruiter is een specialist die de recruitmenttaak binnen een bedrijf of voor een bedrijf uitvoert. Hij of zij is dus verantwoordelijk voor het aantrekken, werven en selecteren van de juiste personen voor een bepaalde functie en het creëren van een match tussen een werkzoekende en een functie. Recruiters kunnen in dienst van het bedrijf zijn en zelf personeel werven. Een andere optie is om een recruitmentbureau in te schakelen. Beide mogelijkheden moeten ervoor zorgen dat de openstaande vacatures snel vervuld worden.

Voor en nadelen van recruitment

Het heeft een aantal voordelen om een externe recruiter aan te nemen om de juiste kandidaten te zoeken. De belangrijkste voordelen van recruitment bureaus zijn onder andere: Een recruiter heeft vaak een specialisme/expertise en heeft kennis van de markt, de recruiter doet een voorselectie waardoor het bedrijf alleen geschikte kandidaten op gesprek krijgt. Een recruiter heeft een breed netwerk en toegang tot werkzoekende waar bedrijven vaak geen toegang tot hebben. Het belangrijkste nadeel van het inschakelen van een recruiter is dat je als bedrijf een belangrijk aspect uit handen geeft, namelijk het werven van personeel voor jouw bedrijf. Ook kost het veel tijd om een vertrouwensband met een recruiter op te bouwen. Echter, als die band eenmaal is opgebouwd, kan een recruiter steeds gemakkelijker een goede match met het bedrijf vinden omdat hij het bedrijf simpelweg kent. Kortom het inschakelen van een recruitmentbureau is zeker het overwegen waard.

Verschillende Recruitmentbureaus

Er zijn een aantal verschillende vormen van recruitmentbureaus. Uitzendbureaus zijn de meest bekende. Zij zorgen vaak voor de invulling van personeel voor de korte termijn. Detacheringsbureaus zijn ook op zoek naar personeel voor tijdelijke functies maar meer gericht op een contract in de toekomst. Daarnaast zijn er nog Recruitment consultants en Headhunters die alleen de werving doen waarna de kandidaat direct bij de werkgever in dienst komt. Steeds meer bedrijven gaan gebruik maken van de diensten van recruitmentbureaus. Op de lange termijn heeft deze samenwerking voor velen een positieve uitwerking op het snel invullen van de vrijgekomen vacatures. De kosten die het recruitmentbureau met zich meebrengt wegen dan niet op tegen de voordelen. De kosten zijn voor een bedrijf vele malen hoger als een vacature lang niet wordt vervuld.

Zie meer

Louis

Mijn naam is Louis Hendrickxs. Met dit blog wil ik jou graag informeren en inspireren, met als doel om te te slaan. Zelf vind ik dat de mens vaak in de maling wordt genomen door bedrijven. Zo betalen we bijvoorbeeld veel meer bij een grote speler, terwijl een product veel goedkoper te verkrijgen is bij een kleinere partij. Op slatoe.be wordt je hierover geïnformeerd en voorkomt dit jou nooit meer!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close