Lifestyle

Op een natuurlijke wijze ongedierte in de tuin bestrijden

Als u een tuin heeft en een beetje groene vingers, weet u waarschijnlijk hoe heerlijk het is om lekker in uw eigen tuin planten te kunnen verzorgen en laten groeien. Tuinieren is rustgevend en belonend, wanneer u ziet dat de plantjes gegroeid zijn. Extra leuk is het wanneer u uw eigen groenten of fruit kunt telen. Na het verzorgen van die gewassen, kunt u er namelijk ook nog eens van genieten in de keuken. 

Obstakels bij het tuinieren

Helaas gaat tuinieren niet altijd van een leien dakje. Gebrek aan de juiste omgeving kan in de weg staan, zoals te veel of te weinig zonlicht, of de verkeerde aarde, of onjuiste irrigatie. Maar ook een veelvoorkomend probleem is ongedierte. Veel planten en tuinen kunnen geteisterd worden door heuse plagen, en dat wilt u niet in uw tuin. Helaas is dit niet altijd te voorkomen. Maar het is wel makkelijk te bestrijden. Dat is een gevoelige kwestie; het is tegenwoordig heel normaal om chemische middelen te gebruiken tegen ongedierte. Maar dat is slecht voor het milieu en slecht voor de gezondheid van de planten en uzelf. Daarom is het tegenwoordig ook bio bestrijding.

De voordelen van biologische bestrijdingsproducten

Biologische bestrijdingsproducten zorgen ervoor dat de processen op een natuurlijke manier verlopen. Een plaag van bijvoorbeeld spint hoeft niet te worden aangepakt met allerlei chemicaliën. De natuur heeft zelf al allerlei oplossingen in huis. Zo verstoort u geen natuurlijke processen, en heeft u geen gif in uw tuin. Uiteindelijk kunt u toewerken naar een tuin die in evenwicht is. In het begin moet u een handje helpen, door zelf de natuurlijke vijanden van uw plaag aan te brengen, maar uiteindelijk is het doel dat uw tuin zelf een ecologisch systeem onderhoudt. U hoeft zo geen gebruik te maken van chemische bestrijdingsmiddelen, want de tuin neemt de bestrijding geleidelijk van u over, op een volledig natuurlijke manier.

Bijvoorbeeld: bladluis

Iets wat veel voorkomt in tuinen, maar ook bij planten in huis, is bladluis. Bladluis kan zo een hele tuin besmetten. U kunt bladluis bestrijden op een makkelijke, natuurlijke manier: namelijk met de larven van lieveheersbeestjes. Lieveheersbeestjeslarven eten heel veel bladluizen per dag. Deze larven worden heel klein geleverd, waardoor ze nog twee tot drie weken in het larvestadium verkeren en al die tijd bladluizen kunnen eten. Daarna verpoppen ze tot lieveheersbeestjes. Uiteraard krijgt u duidelijke instructies bij de larven, zodat u ze op de juiste manier kunt inzetten om uw tuin op een natuurlijke wijze te verbeteren. 

Zie meer

Louis

Mijn naam is Louis Hendrickxs. Met dit blog wil ik jou graag informeren en inspireren, met als doel om te te slaan. Zelf vind ik dat de mens vaak in de maling wordt genomen door bedrijven. Zo betalen we bijvoorbeeld veel meer bij een grote speler, terwijl een product veel goedkoper te verkrijgen is bij een kleinere partij. Op slatoe.be wordt je hierover geïnformeerd en voorkomt dit jou nooit meer!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close