Lifestyle

Milieubewust klussen!

Met een eigen huis ontkom je vaak niet aan een moment waarop er geklust moet worden. Misschien heb je besloten om een extra kamer te bouwen, of wil je de keuken open gooien. Een ding wat zeker is, is dat er troep van komt en dat er vaak een hoop moet gebeuren. Verbouwen an sich is al niet het meest gemakkelijke taakje, maar hoe doe je dat milieubewust? Ik kan je vertellen dat dat helemaal niet zo’n enorme ingreep is. Maar het is belangrijk om je bewust te zijn van de keuzes die je maakt en niet zomaar een bouwmarkt in loopt om snel te kopen wat je denkt nodig te hebben. Hieronder geef ik een paar mogelijkheden om zo groen mogelijk de klus te klaren.

Recycle je spullen

Een grote valkuil bij een verbouwing is vaak het opnieuw kopen van spullen die je denkt nodig te hebben. Neem bijvoorbeeld verfspullen. Deze kun je als je ze goed schoonmaakt vaak vele malen gebruiken. Maar wanneer je aan het schilderen bent vergeet je de kwasten. Soms drogen ze uit waardoor ze niet meer bruikbaar zijn. Dit geldt ook voor veel andere kleine producten waarvoor je toch nog even naar de bouwmarkt gaat omdat ze kapot zijn. Maar dit soort dingen maken op lange termijn het grootste verschil.

Voer afval bewust af

Een puincontainer huren is bij een verbouwing vaak niet meer dan vanzelfsprekend. Maar het is niet vanzelfsprekend om goed je afval te scheiden. Het gros van de mensen is zich niet bewust van de schadelijkheid van verkeerd gescheiden afval. Daar tegenover staat dat het juist super goed is voor het milieu wanneer de afval goed gescheiden wordt. De grondstoffen van het puinafval is namelijk heel goed te recyclen. Een puincontainer huren is daarom niet alleen heel praktisch, maar je helpt het milieu ook een handje mee.

Let op de producten

Als je naar de bouwmarkt gaat lijkt de keuze van de producten vaak makkelijk. Namelijk, je kiest gewoon het goedkoopste of iets dat je al kent. wanneer je bewuster wilt verbouwen is het goed om te kijken naar welke producten je precies in je handen hebt wanneer je naar de kassa loopt. Je kan er voor kiezen om meer ‘groene’ (niet letterlijk natuurlijk) producten te kopen. Maar ook kun je meer investeren in dat wat je koopt. Dus kwalitatief betere producten gaan vaak langer mee waardoor je een half jaar later niet nog een keer terug hoeft voor hetzelfde product.

Zie meer

Louis

Mijn naam is Louis Hendrickxs. Met dit blog wil ik jou graag informeren en inspireren, met als doel om te te slaan. Zelf vind ik dat de mens vaak in de maling wordt genomen door bedrijven. Zo betalen we bijvoorbeeld veel meer bij een grote speler, terwijl een product veel goedkoper te verkrijgen is bij een kleinere partij. Op slatoe.be wordt je hierover geïnformeerd en voorkomt dit jou nooit meer!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close