Lifestyle

Mijn paard heeft problemen

Naast mijn drukke gezinsleven, het werk en een sociaal leven, heb ik ook nog een grote verantwoordelijkheid. Mijn paard, van inmiddels 8 jaar oud, moet iedere dag bezocht worden en verzorgd worden. Het voelt absoluut niet als verplichting, ik zie het als een rust moment op de dag. Mijn paard is nog niet heel erg oud maar toch begon hij moeilijker te lopen en lange stukken hield hij bijna niet meer uit. Na een bezoek van de dierenarts en meerdere testen laten doen, bleek mijn paard last te hebben van zijn gewrichten.

 

 

Dure middelen voor de pijn

De dierenarts gaf direct toe dat er verschillende middelen op de markt zijn gebracht als pijnstillers voor paarden. De ene gelooft er heilig in dat hoe sterker het middel, hoe beter het zou werken. Mijn dierenarts begon ook over homeopathische geneesmiddelen voor paarden wat mij direct beter aan stond dan al de chemische troep. De naam traumeel kwam direct voorbij, dit is een middel van huisdieren en paarden wat dus te vergelijken is met een sterke paracetamol. Je hebt dit middel zowel in tablet als gel. Deze varianten kun je ook tegelijk gebruiken, het is maar net hoeveel je paard nodig heeft. Ik besloot de middelen online te bestellen en het uit te proberen.

 

 

Resultaat na 2 weken

De eerste week zag ik helaas geen verschil, hij liep nog steeds even moeilijk. Na 2 weken de traumeel te hebben gebruikt begon ik toch echt verschil te zien. We konden langere stukken lopen, rijden durfde ik zelf nog niet aan. Vooral de gel van traumeel lijkt goed te werken. De tabletten krijgt hij ook maar de “inwerktijd” lijkt veel langer te zijn dan met de gel. Mijn paard heeft het daarnaast ook door dat er tabletten in zijn voer zitten dus het was altijd een strijd om de tabletten te verstoppen. De gel accepteert hij wel, hij blijft er netjes voor staan. De traumeel heeft wel een aparte geur, een kruidige geur om precies te zijn. Ik gebruik wel handschoenen met het opbrengen omdat ik zelf geen pijnstillers nodig heb. De handschoenen neem ik gewoon mee van mijn werk, ik werk namelijk in de zorg. Dat is dus wel handig om te kopen wanneer je de gel van traumeel gebruikt bij je paard. We gaan nu gewoon door met smeren en we blijven hopen dat over een maand alle klachten als sneeuw voor de zon zijn verdwenen.

Zie meer

Louis

Mijn naam is Louis Hendrickxs. Met dit blog wil ik jou graag informeren en inspireren, met als doel om te te slaan. Zelf vind ik dat de mens vaak in de maling wordt genomen door bedrijven. Zo betalen we bijvoorbeeld veel meer bij een grote speler, terwijl een product veel goedkoper te verkrijgen is bij een kleinere partij. Op slatoe.be wordt je hierover geïnformeerd en voorkomt dit jou nooit meer!

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Back to top button
Close
Close