Overig

Een nieuwe fiets kopen

Misschien fiets je al jaren op je oude barrel door de stad, maar moet je nu toch echt een nieuwe, of heb je een bakfiets waar je je spullen in moet vervoeren. Misschien wil je een mountainbike, maar zie je op tegen de zware stukken, of je zoekt juist een alternatief voor je auto als vervoer naar je werk. In al deze gevallen kan een elektrische fiets je leven net iets gemakkelijker maken. Met trapondersteuning fiets je lichter en kom je een stuk verder. Vaak pak je dan net iets eerder de fiets en dat is gezond en goed voor het milieu. Je bent bovendien lekker in de buitenlucht én in beweging.

De technische kanten van een e-bike

De e-bike heeft wat extra zaken waar je op moet letten bij de aankoop. De belangrijkste zijn de motor en de accu. Er zijn verschillende soorten motoren voor de e-bike, al is de middenmotor op dit moment het populairst. Die motor zit onder de trapas, geeft een goede ondersteuning en voelt natuurlijk aan. Ook is de fiets stabiel, omdat de motor in het midden zit. Sommige motoren kunnen maar met één soort accu gecombineerd worden. De fiets en de motor gaan waarschijnlijk langer mee dan de accu. Wanneer je dan een nieuwe accu wilt kopen, ben je beperkt in je keuze. Het vermogen van de accu bepaalt hoe lang je kunt fietsen op een volle accu. Dat kan belangrijk zijn, afhankelijk van waar je je fiets voor wilt gebruiken. De display op het stuur die bij de accu en motor hoort, is het derde onderdeel dat anders is bij een e-bike. Er zijn soorten met meer en met minder functies. Ook daar kun je bij je keuze rekening mee houden.

Welke fiets is een goede keuze?

Wanneer je ongeveer weet welk soort fiets je wilt hebben, is het tijd om naar een merk te gaan kijken. Welk merk heeft de fiets die jij wilt, in de kleur die je mooi vindt? Wat is een betrouwbaar merk en waar krijg je een goede garantie? Bij een Batavus elektrische fiets weet je zeker dat het met al deze dingen goed zit. Batavus is een Nederlands fietsenmerk dat al heel lang bestaat. Het is een allround bedrijf en ze leveren allerlei soorten fietsen. Er zijn veel Batavus-dealers in Nederland, dus je weet zeker dat je op veel plekken bij een deskundige fietsenmaker terecht kunt wanneer er iets mis is. Daarnaast is een Batavus betaalbaar, comfortabel en degelijk. 

Zie meer

Louis

Mijn naam is Louis Hendrickxs. Met dit blog wil ik jou graag informeren en inspireren, met als doel om te te slaan. Zelf vind ik dat de mens vaak in de maling wordt genomen door bedrijven. Zo betalen we bijvoorbeeld veel meer bij een grote speler, terwijl een product veel goedkoper te verkrijgen is bij een kleinere partij. Op slatoe.be wordt je hierover geïnformeerd en voorkomt dit jou nooit meer!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close