Overig

De voordelen van een camion voor goederentransport

De vleet van je bedrijf uitbreiden met een camion, dit is als je het ons vraagt een slimme zet. Zeker als je dagelijks te maken hebt met het vervoeren van een grote hoeveelheid goederen van A naar B. Een camion kan ervoor zorgen dat je minder tijd kwijt bent aan heen en weer rijden, en zo zijn er nog vele andere voordelen. In dit artikel lees je wat een aantal van deze voordelen zijn.

Meer vervoeren met een vrachtwagen

Een camion, ook wel bekend als vrachtwagen, is een groot transportmiddel dat geschikt is om grote, zware ladingen te vervoeren. Met een camion is het mogelijk om een grote lading goederen in één keer te vervoeren naar de plek van bestemming. Dit kan redelijk dichtbij zijn, maar het kan ook ver weg zijn, zoals ergens over de grens. Als je als bedrijf gebruik maakt van een bestelbus, maar merkt dat je vaker heen en weer moet rijden, omdat niet alle te vervoeren goederen in de bus passen, dan kan een vrachtwagen aanschaffen voor de vleet een zeer slimme zet zijn. Zo bespaar je namelijk tijd en benzine.

Geschikt voor lange afstanden

Een vrachtwagen kan lange afstanden prima aan. Dit is erg fijn als je vaak goederen naar bijvoorbeeld het buitenland moet vervoeren. Een vrachtwagen is erg robuust en is er daarom echt voor gemaakt om een zware lading naar verre bestemmingen te brengen. Bovendien is het redelijk makkelijk om een vrachtwagen in te laden en te lossen, omdat de laadruimte zo groot is. Je kunt er prima in en uit lopen.

Speciaal rijbewijs

Het enige nadeel van een vrachtwagen, is dat niet iedereen met een rijbewijs B deze mag besturen. Voor het besturen van een vrachtwagen moet je een speciaal rijbewijs hebben. Nu kun je als bedrijf investeren in een van de medewerkers om dit rijbewijs te behalen. Maar je kunt er ook voor kiezen om speciaal iemand aan te nemen met dit rijbewijs die zich in dat geval met de transport van goederen bezig houdt.

Een camion occasion

Een camion kun je nieuw kopen. Echter liggen de prijzen voor nieuwe camions erg hoog. Bovendien is het niet nodig. Het kan veel voordeliger zijn om te investeren in een camion occasion. Vaak heb je een ruim aanbod aan tweedehands camions en de prijzen kunnen soms wel duizenden euro's onder de nieuwprijs liggen. En als de vrachtwagen goed onderhouden is, dan zal hij als het goed is nog lang mee gaan. Bovendien heb je bij een camion occasion ook lagere verzekeringskosten, lagere registratiekosten en je hebt de luxe om alsnog te kiezen uit vele mooie vrachtwagens met verschillende opties.

Zie meer

Louis

Mijn naam is Louis Hendrickxs. Met dit blog wil ik jou graag informeren en inspireren, met als doel om te te slaan. Zelf vind ik dat de mens vaak in de maling wordt genomen door bedrijven. Zo betalen we bijvoorbeeld veel meer bij een grote speler, terwijl een product veel goedkoper te verkrijgen is bij een kleinere partij. Op slatoe.be wordt je hierover geïnformeerd en voorkomt dit jou nooit meer!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close