Overig

Alles wat je moet weten over een traplift

Soms laat het lichaam je wel eens in de steek. Soms is dat chronisch, soms tijdelijk. In veel gevallen wordt het dan een stuk moeilijker om de trap te gebruiken. Naar boven en naar beneden lopen lukt dan gewoon niet meer. Gelukkig kun je tegenwoordig echter prima een beroep doen op een personenlift en zeker ook op een tweedehands traplift. Kies je voor een gebruikte traplift, dan valt het met de traplift prijs behoorlijk mee. En een gebruikte traplift zegt helemaal niets over de kwaliteit. Want het is van een traplift bekend dat het uitstekend hergebruikt kan worden.

Een personenlift bestaat uit een stoel met rails

Als je niet meer op eigen kracht de trap op kunt, is een trap- of personenlift de oplossing. Kies je voor een personenlift, dan krijg je een stoel met een rail. De lift wordt aan de binnen- of de buitenkant van de trap geplaatst en de stoel gaat via een rail naar boven en uiteraard ook weer naar beneden. Een tweedehands traplift heb je in tal van verschillende soorten en maten. In de regel is een lift geschikt voor één persoon en heeft het als primaire doel om je veilig naar boven en weer naar beneden te brengen. Er is een lift voor elke trap; of het nou een rechte trap is of een trap met een of meerdere bochten. 

Zo kom je zonder enige inspanning toch boven en weer naar beneden

Ook een tweedehands traplift zal je altijd op zeer veilige wijze naar boven en naar beneden brengen, Het kost je zelf gene enkele inspanning. Natuurlijk heb je heel veel standaard uitvoeringen van de personenlift. Er zijn echter ook speciale uitvoeringen voor mensen die te kampen hebben met overgewicht, mensen die gebruik maken van een rolstoel en zeker ook voor mensen die moeite hebben om nog goed te zien. Er kan dus voor iedereen en voor elke situatie maatwerk geleverd worden. 

De lift wordt niet aan de muur maar aan de trap zelf bevestigd

Wil je gebruik maken van een traplift, dan dien je overigens wel te beschikken over een solide trap. De lift wordt namelijk niet aan de muur bevestigd, maar aan de trap zelf. Het is een feit dat een personenlift staat voor jarenlang gebruik. Een dergelijke lift is ideaal geschikt voor hergebruik en kan voor een andere trap gewoon weer op maat gemaakt worden. Dat verklaart ook de populariteit van een gebruikte personenlift. 

Zie meer

Louis

Mijn naam is Louis Hendrickxs. Met dit blog wil ik jou graag informeren en inspireren, met als doel om te te slaan. Zelf vind ik dat de mens vaak in de maling wordt genomen door bedrijven. Zo betalen we bijvoorbeeld veel meer bij een grote speler, terwijl een product veel goedkoper te verkrijgen is bij een kleinere partij. Op slatoe.be wordt je hierover geïnformeerd en voorkomt dit jou nooit meer!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Back to top button
Close
Close